EDİRNE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Valimiz Sayın H. Kürşat Kırbıyık Başkanlığında Yapıldı

Edirne Öğretmenevi tesislerinde 29 Ağustos 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Önder Arpacı, Müdürlüğümüz yöneticileri ile İlçe Millî Eğitim Müdürleri katıldı.
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Valimiz Sayın H. Kürşat Kırbıyık Başkanlığında Yapıldı

Yaz döneminde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda 2022/2023 yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklar kapsamında yapılan çalışmalar görüşüldü.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülerek değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Vali Kırbıyık toplantıda yaptığı konuşmada; "İlimizin kendine özgü bazı dezavantajları var.  Özellikle roman vatandaşlarımızın çocuklarının okullara devamsızlık sorunu var. Yeni eğitim öğretim yılı içerisinde sizlerden beklentimiz devamsızlıklara yönelik faaliyetlere bıkmadan usanmadan devam etmenizdir. Eğitimle alakalı olarak Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile destek programı başlattı. Sosyal Yardımlaşma Vakıflarından yardım alan vatandaşlarımıza merkezden kaynak aktarılacak, bu da bize avantaj sağlayacak. Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının kaynaklarını eğitim amaçlı harcayabileceğiz, bu imkânı iyi değerlendirmemiz gerekmektedir.  Eğitim öğretim dediğimizde dersler aklımıza gelmemelidir, bu eğitimlerin yanında temel insani eğitimleri de vermemiz gerekiyor.  İkinci boyut ise akademik başarıdır, her ilçemizin, bir hedefi olmalı ve bu hedef doğrultusunda çalışmalıyız.  Sadece potansiyeli olan çocukları sınavlara sokarak bir yere varamayız, genel tablomuzu görmek zorundayız. Yetiştirme kurslarından tutun diğer başarıyı arttıracak programlar yapmalıyız.  Hem öğretmen hem öğrenci boyutunda motivasyonu arttırmak gerekmektedir.  Tüm idareci ve öğretmenlerimizden bu yıl özel bir gayret bekliyoruz. Biz her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. 


Vali Kırbıyık, toplantıdan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meriç Sosyal tesislerini dolaşarak verdikleri hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Toplantıda, yaz döneminde devam eden Yaz Okulu, Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilimiz genelinde sürdürülen Köy Yaşam Merkezi çalışmaları ele alındı, yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklar ve dönem başında yapılacak iş ve işlemler görüşüldü.

Toplantıda ayrıca, Yeni Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi Kapsamında Yapılacaklar, Edirne Vizyonu Projeleri, Devam- Devamsızlık, Okul Terki ve Disiplin Suçlarının Önlenmesi İçin Yapılacak Eylem Planları, MESEM Programı Bulunan Okullara Öğrenci Kayıtları İle İlgili Yapılacak İş ve İşlemler, TÜBİTAK Patent Faydalı Model ve Ulusal ve Uluslararası Proje Çalışmaları, Mesleki ve Teknik Eğitimin Yaygınlaştırılması ve Eğitim Ortamlarının Güçlendirilmesi, Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi, Enerji Tasarrufu Önlemleri İş ve İşlemleri, Ücretsiz Ders Kitapları ve Yardımcı Kaynak Kitapları ile ilgi iş ve işlemler görüşüldü.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Selim Ak ile Şube Müdürü Sayın Murat Ulaşdır, toplantıya katılarak Müdürlüğümüz ile Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize yönelik yapılacak sportif faaliyetlere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

 

29-08-202229-08-202229-08-202229-08-202229-08-2022

Çavuşbey Mahallesi Hükümet Aralığı Sokak No4 Vilayet Yanı Merkez/EDİRNE - 284 212 61 22

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.