Minik Gözlemciler: Üretime Yolculuk Projesi ile Öğrencilerimiz Üretim Tesislerini Tanıyor.
64
10:19
18.04.2025

"Minik Gözlemciler: Üretime Yolculuk"projesi ile merkez ilçemizdeki resmi ve özel okullarımızda öğrenim gören ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz gıda üretim süreçlerini yerinde gözlemleyerek öğrenmeleri amaçlanmıştır. Proje kapsamında öğrencilerimiz, Edirne Merkez'de bulunan gıda üretim tesislerini ziyaret ederek, teorik bilgilerini pratikle birleştirme fırsatı bulacaklar. Gıda üretiminin sağlık bilgisi, kalite kontrolü ve teknoloji kullanımı gibi önemli aşamalarını gözlemleyerek farkındalık kazanacaklar. Aynı zamanda, yerel üretim tesislerini tanıyarak bölgenin ekonomik ve sosyal yapısına dair bilgi sahibi olacaklar.

Proje kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlümüz ile Edirne Tarım İl Müdürlüğü, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve ile iş birliği yapılacaktır. Bu kurumlar, öğrencilerimize rehberlik ederek üretim süreçlerini tanıtmaya katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimiz, teorik bilgilerini sahada pekiştirirken meslekleri de yakından tanıma imkânı bulacaklardır. Ayrıca, gözlem becerileri ve merak duyguları gelişirken ekip çalışması yapma fırsatı da elde edeceklerdir.

Proje kapsamında okul müdürü ve öğretmenleri rehberliğinde fırın ziyaretinde bulunan Plevne İlkokulu öğrencilerimiz, fırında görevli ustalardan ve kurumlardan gelen yetkililerden ekmek ve diğer ürünlerin üretimi hakkında bilgi alıp, yapım aşamalarını gözlemlediler. 

Projenin öğrencilerimize yönelik ana kazanım hedeflerimiz; Gözlem ve Analiz Becerisi, Ekip Çalışması ve İletişim, Yerel Üretime Saygı, Mesleki Farkındalık ve Sorumluluk ve Bilinç oluşturmaktır.

18-04-202518-04-202518-04-202518-04-2025

Yayın Tarihi: 18.04.2025